7 veckor = Huliganer

2023-07-05

Vi firar vår 7 veckorsdag med de obligatoriska göromålen. Kloklippning, ”Invägning”, Fotografering och även avmaskning (Urk inte roligt)
Vad har då hänt denna veckan undrar ni säkert. ”Tant” Hedvig (StorHedda) och farbror Philip (ny personal) har flyttat in för att serva oss och hjälpa matte. Matte tycker nu att vi är huliganer, vad det är för något vet vi inte men kul är det i alla fall.
Vi (Flipp var först ut) kan rymma från natthagen så nu är den stängd ordentligt hela natten. Mamma ”Hedda” har inte heller tillgång till oss under natten så nu sover vi till ca: 06:00 då talar vi ljudligt (även här är det Flipp som utmärker sig) om för ”personalen” att det saknas mat i magarna.
I helgen hade matte BPH i dagarna två så nu har vi hört 40 pistolskott. Vilket vi faktiskt inte bryr oss om…vi har annat att göra. Åska, blixtar och ösregn bekommer oss inte heller. Möjligtvis att vi kikar upp mot himlen och undrar vad detta är.
På vårt ”Liseberg” har vi fått en pool att doppa fötterna i och en kartong att hoppa och bita på.
Vi har åkt bil, i början pep vi lite men sedan tog vi en tupplur. Vi åkte till glasåtervinningen för att lyssna på ett nytt oljud.
Vi har varit på ”hoppis & skuttis” på gräsmattan, hjälp till med vattenslangen i stallet. Vi har provat våra halsband och även haft lite koppelträning.
vi är alla väldigt följsamma, lyssnar när någon ur ”personalen” kallar på oss och då kommer vi så fort vi kan och benen bär. Matte och den övriga ”personalen” tycker vi är duktiga.

Tre huliganer på väg mot ”personalen”

Kolla jag kan flyga åxå

Var det här vi skulle vattna?

Vad skulle vi göra nu då?

Fipps som ska kallas för ”Willy” väger i dag 5,2kg

Cencerro’s Finfina Fipps aka ”Willy”

Still i två sekunder, nötfärs gör underverk

Flix som ska kallas för ”Felix” väger i dag 4,7kg

Cencerro’s Finfina Flix aka Felix

Mums nötfärs, gillar jag skarpt

Flipp som ska kallas för ”Charlie” väger i dag 4,8kg

Cencerro’s Finfina Flipp aka ”Charlie”

Ta hit nötfärsen. Personalen är för långsam