Veronica

Veronica Tuszkay
Smeknamn: ”Virran”
Född:  Mars 1954 i Stockholm
Far: Jean-Pierre
Mor: Maria
Bor på: Norrgården.
Lite smått och gott.
* Innehar kennelnamnet Cencerro, godkänt av FCI 2007. Cencerro är spanska och betyder skälla, den typ av skälla som getter har runt halsen. Men skälla är ju också ett hundläte, därför tyckte jag om det ordet.
* Ingår i avelskommittén (AK) i Svenska Perro de Agua Españolklubben (SPDAEK)
* Delägare i Driving Grand Prix Sweden Horse AB tillsammans med Claes.
* Har arbetat inom utbildningssektorn i Göteborgs stad.
* Arbetar nu på Tassarnas Trim och spa i Kungsbacka
* Är tesledare på BPH (beteende och personlighet hund)
* Måtto – Inte för lite till mig.

Veronica Tuszkay

Min mor är från Ungern och min far från Frankrike vilket gör att jag har ett ”osvenskt” sätt. Mina största mål i livet är att få ett så meningsfullt arbete och en så meningsfull fritid som möjligt, behålla min frågvishet och att se på omgivningen och mig själv med humor.
Djuren och gården är en livsstil som är oerhört viktigt för mig.  Djur har alltid funnits i mitt liv. Det började med kanariefåglar, marsvin, illrar, papegojor och kaniner. Så fort jag kunde var jag ute med alla grannars hundar. Jag har bland annat haft hundar av följande raser, Afghanhund, Gordon setter, Labrador och Bearded Collie numera är det bara Perro de Agua Español som gäller. Många andra hundar och raser jag haft kom från hundstallet i Stockholm.
Min mentor inom ”hästeriet” var Ryttmästare Börje Boström och hans arabhästar Nachar och Yatez. Dessförinnan hade jag som de flesta tjejer ”hängt i stallet” i princip all vaken tid.