4 veckor och livet ”skuttar” på

2023-06-14

I dag firar vi veckofödelsedag igen! 4 veckor firar vi. ”Tant” Hedvig har varit här och varit valpvakt åt oss, det innebär att hon pysslat om oss när matte har jobbat. Ja ja…..vi slapp inte kloklippning, ”invägning” och fotografering det ska vi fortsätta med varje vecka säger matte men…….
Vi har fått vara ute i hundgården och den är rolig, där finns leksaker som man kan leka med, bära runt på och bita i OM inte mamma ”Hedda” tar dom först. Det finns en gunga och en liten ”stuga” att sova i. Lite olika höjder på bäddar som man kan krypa under och klättra upp på och det finns en tunnel som är rolig.
Vi får nu ganska mycket mat i form av nötfärs, olja, äggula och något som matte kallar torrfoder. Men när mamma kommer så ”snor” vi åt oss en slurk av henne ändå.
Vi prövar nu på att äta från var sin egen matskål och det går bättre och bättre. Vi kan även springa runt och busa med varandra. Men det tar på krafterna att upptäcka nya saker och miljöer så vi sover ändå ganska mycket. Förutom hundgården har vi två ”lägenheter” i huset också. Matte tycker vi ska ”pott träna” vad det nu är för något och det händer att vi lyckas även med detta.

Fipps med sin egna matskål

Flix och hans egna matskål

Flipp och en helt egen matskål han också

Efter maten är det självservering av desserten

Detta pysslar vi bland annat med i hundgården……

Fipps undrar vad som skramlar i burken

Flix försöker bita ihjäl den här roliga saken

Flipp visar sin fina apportering av en rolig leksak

Nedan presenteras dagens porträtt och dagens vikter…..

Fipps 2,9kg

Flix 2,6kg

Flipp 2,7kg